Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Véradásszervezés Hírek Véradókért faragtak az Amerikai Kuckóba

Véradókért faragtak az Amerikai Kuckóba

E-mail Nyomtatás PDF

Töklámpásfaragó versenyt rendeztek a debreceni Amerikai Kuckóban a résztvevők felajánlották vidám műveiket a Magyar Vöröskereszt területi szervezetének, hogy  naplós véradását halloweeni hangulatban szervezhesse meg.


bevetésen a faragott mű

 

Jót tett jó hangulatban októbr 31-én az a 150 fiatal, gyermek és szülő, akik részt vettek az Amerikai Kuckó (American Corner Debrecen), halloweeni Töklámpásfaragó versenyén.
Részben régi hagyományt őriztek a jópofa arcok faragásával, hiszen közvetlenül Amerikához köthető a halloweeni tökfaragás. Az eredeti kultusz szerint retekből vagy répából készítettek lámpást a kelták, illetve később az angolszász népek. A répát tökre az amerikaiak váltották, valószínűleg azért, mert abból termett több nekik.

 

Most és jövő véradóiért

A közösségépítő és kézügyességfejlesztő program nem csak kulturális, hanem humanitárius és közérdekű célt is szolgált, hiszen a töklámpásokat felajánlották a résztvevők arra a halloweeni véradásra, amelyet a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete november 2-án szervezett a debreceni Napló Székházban.


„Kuckósok” tökfaragás közben

A donorokat kolbásszal, sörrel és halloweeni hangulattal kívánták fogadni az önkéntesek és munkatársak, ám az utóbbihoz segítségre volt szükségük. A „kuckós” program szervezői és résztvevői első szóra vállalták a halloweeni bevetést.

A jótett a jövőt is szolgálta: a fiatalok játékos módon megtudhatták, milyen fontos a véradás.


Jelmezes faragók


„Az Amerikai kuckósok néhány alkotása pihen a bevetés után” (MVK HBM)


Az Amerikai Kuckóban készült képek forrása:
az Amarikai Kuckó és a Hang-Kép Egyesület

Módosítás: ( 2017. november 06. hétfő, 09:58 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak