Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Véradásszervezés Programok, projektek
Programok, projektek

Megújulunk: új honlapon találkozunk ezután

E-mail Nyomtatás PDF

Tradíció és innováció szellemében működik a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete. Utóbbinak szellemében új honlapon érhetőek el információi a jövőben, és ez a felület megszűnik. Szeretettel várjuk a http://voroskereszthajdu.hu/ honlapcímen.Örök eszme, megújuló szervezet, új honlap: http://voroskereszthajdu.hu/

Örök: a Vöröskereszt eszméje, a mindenekfeletti humanitás, és az azt képviselő alapelvek a szervezet megalakulása óta maradandóak. Ám van, amiben változni kell: minden időben a kor áramában kell az eszme jegyében szolgálni; a szükségletekhez, a kor színvonalához igazodni, még technikai-informatikai szinten is. Ennek jegyében lehetőségeink szerint tevékenykedünk, és örömmel jelenthetjük be, hogy új honlapon érhetnek el bennünket ügyfeleink, támogaink, önkénteseink, tagjaink, és mindenki, akinek segíteni tudunk. Az új internetes címünk – mint fentebb is olvasható – http://voroskereszthajdu.hu/.

 

Igen is, van önzetlenség, van még emberség!

E-mail Nyomtatás PDF

Kiemelkedően magas véradásszámú nőket is kitüntettek idén a Magyar Vöröskereszt központi véradóünnepségén és a Hajdú-Bihar megyei rendezvényeken – összefoglaló a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradóünnepségeiről

Álmom volt évek óta, hogy elérjem a 100. véradásszámot – mondta boldogan Soós Mária, aki 100-szoros jubiláló véradóként vett át kitüntetését a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének véradóünnepségén a DMK Belvárosi Közösségi Házának Pódiumtermében. Soós Mária az egyetlen nődonor volt, aki elérte a 100. véradást. Ez nem csak idén, nem csak megyénkben, hanem általánosan értve is óriási eredmény, mivel a hölgyek kevesebbszer adhatnak vért, és több egészségügyi helyzet adódik életükben, amikor szüneteltetniük kell a véradást. A létavértesi donorhölgy két évvel ezelőtt, amikor 92-szeres véradó volt, megkapta a Magyar Vöröskereszt Pro Vita Díját.

 

Élvonalban a véradásért


Kiss Ilona Andrea az országos ünnepségen

Ezt a díjat idén is egy kiemelkedően magas véradásszámú hölgy kaphatta meg megyénkben, Tar Jánosné 87-szeres véradó. Fiatalon alig várta, hogy betöltse a 18. életévét és vért adhasson. Munkahelyi, később lakossági véradásokra járt, amikor csak lehetősége volt rá. Idén betölti a véradás korhatárát, a 65. életévet. Az egész életen át való önzetlen, áldozatkész véradói életformát elismerő, Pro Vita Díjat november 27-én, a magyar véradók napján vehette át Budapesten, a Magyar Vöröskereszt központi ünnepségén a Gerbeaud Kávéházban. Hajdú-Bihar megyébe többen értékes elismeréssel tértek haza: másodszor érdemelte ki a Véradóbarát Munkahely címet a Földgázszállító Zrt. Kelet-Magyarországi Régió Hajdúszoboszlói Telephelye. Ez év szeptemberében 50-edszer szerveztek véradást a munkahelyen, ahol nem csak elengedik a munkatársakat vért adni, hanem sokszor jutalmazzák is a donorok áldozatos tettét. 2017-től évi 5 alkalommal adnak helyet véradásnak. Polgár városa híres a Vámpírok éjszakájáról, sok más között ez is Kiss Ilona Andrea véradószervezőhöz köthető, aki 1994 óta vesz részt aktívan és lelkiismeretesen a véradómozgalomban. Támogatói Oklevelet kapott az ügy rendszeres, sokoldalú, hatásos kommunikálásáért a Balmazújvárosi Televízió. Ezüst Emlékéremmel tüntették ki szolgálatáért. Elismerő Oklevél Véradásszervezést Támogató Egészségügyi Dolgozónak kitüntetést kapott Dr. Bohaty  Ilona Mária, aki több, mint 10 éve igazgató főorvosa a Debreceni Regionális Vérellátó Központnak.

Bővebben...
 

Egy Like-kal nem mentesz életet – Egy véradással hármat is

E-mail Nyomtatás PDF

Ismét elindítja felsőoktatási véradóprogramját a Magyar Vöröskereszt, amellyel a véradásra szeretné ösztönözni az egyetemistákat. Csak úgy repkednek a lájkok a közösségi médiában a nemes ügyekre, kezdeményezésekre, azonban a lájkok önmagukban sok mindent nem változtatnak meg, ugyanis ezekkel nem lehet életet menteni, a véradással azonban igen, egyszerre hármat is – áll a kampány középpontjában.


 

Két év kihagyás után ismét meghirdeti véradókampányát hazánk legnagyobb humanitárius szervezete a felsőoktatásban résztvevők számára. Ezúttal azonban nem az intézmények versenyeznek egymással, hanem a diákok egyénileg és csapatban is bizonyítani tudják tettrekészségüket. A közügynek is számító véradásra pedig szükség van, ugyanis naponta körülbelül 1 800 önkéntes véradó kell a biztonságos ellátáshoz.

Módosítás: ( 2019. október 10. csütörtök, 14:04 ) Bővebben...
 

Mihály-napi véradás meglepetés-flashmobbal

E-mail Nyomtatás PDF

Véradókamion állomásozik a Mihály-napi vásáron, október 5-én és 6-án a Békessy Béla utcai kereszteződésben. Kényelmes utasterébe invitálják a donorokat a Vöröskereszt területi véradószervezői, akik szombaton mozgalmas programelemmel is készülnek.Ősszel is várunk! Mozduljunk együtt az önkéntes véradásért! (Fotó: Gyarmati Gábor, 2019. május)

Légy része és részese! – véradásra és flashmobra vonatkozik a felkérés: életmentő jótettet hajthatnak végre a debreceni őszi Mihály-nap vásár látogatói október 5-én – szombaton – 9:00 órától 17:30-ig, majd másnap – vasárnap – 6-án, 10:00 és 17:30 között a vásár Békessy Béla utcai kereszteződésében. Itt állomásozik majd a Magyar Vöröskereszt véradókamionja, hogy a jelentkezők gyorsan, kényelmesen, légkondicionált helyiségben adhassanak vért. A látványos kamion mellett vérnyomás-méréssel és egyéb szűrésekkel élhetnek a látogatók, s míg a felnőttek vért adnak, a kicsik játszhatnak a gyermekmegőrzőben.

Bővebben...
 

Adjon vért a hősök emlékére a Naplóban

E-mail Nyomtatás PDF

Megemlékezhetnek 1956 ismert és névtelen hőseiről a mindennapok csendes hősei, a véradók a Vöröskereszt önkénteseivel és munkatársaival az október 3-i „naplós” nosztalgia-véradáson Debrecenben a Dósa nádor téri székházban 14 és 17 óra között.


Lengyel fiatalember ad vért 1956-ban magyar társainak (fotó: Lengyel Intézet)

Kolbásszal és sörrel vendégelnek meg minden véradót a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének véradószervezői a közelgő hóeleji „naplós” véradáson 2019. október 3-án a Hajdú-bihari Napló Székházában (Debrecen, Dósa nádor tér 10.). A 14 órától 17 óráig tartó véradáson a hétköznapok csendes hőseivel 1956 ismert és ismeretlen hőseiről is megemlékeznek a szervezők a lehetőségeik szerint. Megindító, véradással kapcsolatos megmozdulás is alkalmat ad a tiszteletadásra: október 23. eseményeinek hatására Lengyelországban néhány napon belül megkezdődött az önkéntes véradás a magyar sebesülteknek, október 26. után tömegesen adtak vért a lengyel emberek, hogy segítsenek a magyaroknak.

 


1. oldal / 20

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak